Toerfietsen

Een uniek concept! Met onze luxe mountainbikes die we zelf hebben omgebouwd tot een trekkingbike, kun je de provincie van Girona ontdekken over de onverharde, avontuurlijke en autovrije wegen, die goed toegankelijk zijn voor elk niveau. Je hoeft alleen de reis naar Girona te organiseren en vanaf het moment je aankomt zullen al je zorgen door ons uit handen genomen worden!

Let op, in Spanje zijn er geen fietspaden zoals in Frankrijk, Duitsland, Nederland. Maar (onverharde) gravelpaden waar je nóg meer één bent met de natuur en op nóg mooiere plekken komt. We adviseren de routes niet met een standaard trekking fiets (met dunne banden en weinig profiel) te doen, maar met onze zelf opgebouwde fietsen: Een mix tussen mountainbike en trekkingbike, met stevige wielen en banden.

Kies één van ons routepakketten hieronder. Elk pakket heeft een standaardroute (versie 1) en een route voor gevorderden (versie 2). In de standaardroute gaan we zoveel mogelijk over de wat vlakkere paden en zijn er hier en daar eventuele “shortcuts” die we aanraden als je met kinderen fietst. In de route voor gevorderden wordt meer geklommen en beschik je juist weer over de  mogelijkheid  om een extra lusje voor de fanatiekelingen toe te voegen.

Moeilijkheidsgraad
We geven de moeilijkheidsgraad aan met behulp van de afstand en sterren.

– Zo veel mogelijk vlak gehouden, af en toe een korte heuvel.

– Veel vlak, met in een enkele etappe een kort klimmetje van 2 à 3  km.

– Elke dag wel één of meerdere klimmen van 3 à 4 km in.

 • 1 Etappe

  1 Etappe

  Plan tijdens je (familie)vakantie in Girona/Barcelona/Costa Brava een sportief dagje in!

  Versie 1 - 58km
  Versie 2 - Persoonlijke route
 • RUTA COSTA

  RUTA COSTA

  Ontdek de landschappen tussen de stad Girona en de Costa Brava.

  Versie 1 - 55km per dag
  Versie 2 - 70km per dag
 • RUTA DALI

  RUTA DALI

  In 5 dagen door misschien wel het mooiste fietsgebied van Spanje!

  Versie 1 - 35-46km per dag
  Versie 2 - 71km per dag
 • RUTA VOLCA

  RUTA VOLCA

  Het pakket waar je alle verschillende landschappen van Girona te zien krijgt.

  Versie 1 - 50km per dag
  Versie 2 - 71km per dag
 • Per toeval uitgekomen op 'fietsen in Girona'. Zeker een aanrader, alles perfect georganiseerd, goede communicatie, zeer goede fietsen (e-bikes), fantastische hotels, super autovrije fietspaden, ook de onverharde gedeeltes goed te doen. Een dikke pluim voor de hele organisatie!

  Jacqueline augustus, 2019