Fietsen in Catalonië

De streek Catalonië

Voor veel mensen staat Catalonië bekend om Barcelona en de stranden van de costa’s. Maar als gebied heeft dit deel van Spanje zo veel meer te bieden. In Catalonië vind je een bijzondere mix van landschappen en juist dat maakt het als fietsgebied uniek.

Barcelona is de hoofdstad van de autonome regio. Toerisme naar deze grote stad is betrekkelijk nieuw en pas na de Olympische Spelen van 1992 op gang gekomen. Daarvoor was het vooral de ‘costa’s’ die het beeld van de regio bepaalden. Lees hier meer over Barcelona.

Nog steeds zijn de Costa Brava en de Costa Maresme (de kustlijn boven Barcelona) bij veel vakantie-gangers in trek. Zuidelijk van Barcelona vind je de Costa del Garraf en de Costa Daurada.

Meer landinwaarts vind je een bergachtig gebied en de Pyreneeën in het noorden die als een natuurlijk grens met Frankrijk dienen en doorlopen tot aan het meest oostelijke puntje van Spanje: het schiereiland Cap de Creus.

Catalonië biedt je alle opties om dingen te ontdekken – vooral ook op de fiets. Lees verder over de fietsreizen van Fietsen in Girona.

Fietsen in Catalonië

Zoals gezegd biedt de regio een grote diversiteit aan landschappen. Toch, veelal is er ook ruige natuur en die laat zich niet altijd makkelijk temmen door fietsers.

De provincie Girona is als fietsgebied een waar paradijs. De voornaamste reden is dat deze provincie en streek veel vriendelijker is qua hoogtemeters. Waar je in andere delen van Catalonië veel bergachtige gebieden vindt – biedt Girona de ideale combinatie.

Zo heb je de Emporda – een streek ten oosten van Girona – die een vrijwel vlak lanschap biedt. Meer naar het westen van de stad zijn er de bergen van Montseny en het noord-westen kenmerkt zich door het vulkanische landschap van de Garrotxa.

Die veelzijdigheid van landschappen kun je bereiken over een groot aantal goede wegen en fietspaden – ook dat is uniek voor de regio Girona. De keuze aan route-opties is ongekend en juist dit maakt deze regio een uitstekende plek voor fietsvakanties.