Fietsen aan de Costa Brava

De Costa Brava

Natuurlijk staat de Costa Brava bekend om het toerisme, maar is er gelukkig nog veel meer te ontdekken dan de overbekende vakantie-oorden. Typerend is de ‘wilde’ kuststrook – met rotspartijen, kleine baaitjes en veel diversiteit in begroeiing. Op vrijwel alle plekken kun je met de fiets komen en genieten van de natuur en de Catalaanse sfeer die je in de dorpjes treft.

De Costa Brava loopt vanaf de grens met Frankrijk tot aan Blanes – na deze plaats gaat de kust verder onder de naam Costa Maresme. Net over de grens met Frankrijk loopt de kust over naar het schiereiland Cap de Creus. Hier vind je een woest landschap met rotsen, dat op sommige plekken als een maanlandschap oogt. Dit schiereiland is daarentegen ook de plek waar je magische witte dorpjes als Cadaques en El Port de la Selva vindt.

Even verderop – in Empuries (in de buurt van L’Escala) – vind je vervolgens een park met Griekse en Romeinse ruïnes. De ligging – direct aan zee – maakt het bezoek aan dit park ook te combineren met een strandbezoek.

Hoe zuidelijker je vervolgens zakt hoe meer kleine witte dorpjes zich tonen. De kuststrook bij Begur is ruig met veel hoogteverschil en voor fietsers is de kuststrook tussen Sant Feliu de Guixols en Tossa de Mar een waar walhalla.

Fietsroutes aan de Costa Brava

De Costa Brava is een prachtig deel van Catalonië. We raden een tocht naar de zee altijd aan en de kust is dan ook een vast onderdeel in onze routes vanaf Girona.

Tussen Girona en Sant Feliu de Guixols loopt een mooie Via Verde over een oud treinspoor. Wanneer je aankomt in Sant Feliu kun je genieten van dit vissersplaatsje. Verder aan de kust vind rotsformaties en verborgen baaitjes.

Aan de Costa Brava kun je veel ontdekken, maar we adviseren altijd met een gps-route op pad te gaan. Je hebt veel route-opties in dit gebied, zodat het fietsen op drukkere wegen echt niet nodig is.

De Costa Brava is een prachtig onderdeel van Catalonie. Wil je ook een dagtocht of meerdaagse fietsreis plannen? Lees hier verder over onze fietsreizen.