1 Etappe

Versie 1 – Via Verde van Olot naar Girona

 Afstand: 58 km & 180 hoogtemeters

We brengen je met de auto naar de start van de route in Olot, een mooi dorp aan de voet van de Pyreneeën op 440 meter hoogte.

De route gaat over de “Via Verde” wat een oud treintraject is. Het spoor is 50 jaar geleden opgeheven, het was de verbinding van Olot met Girona (hoogte: 70m). Deze treinroute is omgevormd tot één van de mooiste onverharde en goed onderhouden fietspaden van de provincie.

Ook al fiets je door een groen (vulkanisch) berggebied, in de route zitten voor Spaanse begrippen weinig beklimmingen en afdalingen. Een afstand van 58 km in de bergen lijkt veel, maar deze route gaat steeds lichtjes omlaag, waardoor je makkelijk kilometers maakt. Geniet van het steeds veranderende landschap!

Prijs per persoon
1 pers  –  prijs op aanvraag
2 pers  –  € 65,-
3 pers  –  € 60,-
4 pers  –  € 55,-
5 pers  –  € 50,-
6+ pers –  € 45,-

Versie 2 – Rondrit vanuit Girona – bepaal zelf het aantal ren

 Bepaal zelf de afstand & het aantal hoogtemeters

Stel je eigen route samen! Met start en finish in het centrum van Girona, helpen wij jou om de perfecte route te maken, variërend van een korte rit met vlakke fietspaden tot een lange rit met flink wat klimmen. Girona is het hart van een mooi fietsgebied, dus alles is mogelijk.

Bij onze werkplaats begint de dag met een bike-fit en een uitleg over de route (wat zijn de mooiste delen van de route, waar zijn de terrassen onderweg, hoe kun je de route het beste indelen, etc.). Voor kinderen hebben we een aantal basistips over het fietsen in Spanje.

Geef in het reserveringsformulier (bij opmerkingen) aan wat jouw/jullie wensen zijn: hoeveel kilometer wil je fietsen, en wat voor terrein wil je (vlak, een korte klim, heuvelgebied, veel klimmen, etc.). Stuur ons ook door wat de groepssamenstelling is (bijvoorbeeld: met kinderen) en wij stellen direct een leuk plan op.

Prijs per persoon
1 pers  –  € 55,-
2 pers  –  € 45,-
3 pers  –  € 40,-
4 pers  –  € 35,-
5 pers  –  € 30,-
6+ pers  –  € 30,-

 

De prijzen zijn inclusief:

Bianchi Trekking huurfiets  
– Routebeschrijving met extra informatie
– Leen fiets-GPS van Garmin met de route + helmen
– Welkom in Girona: met bike-fit en route-uitleg

*Voor de route ‘Olot – Girona’ is bovendien een transfer (60 min.) naar het startpunt inbegrepen.

 

  • De Ruta del Carrilet van Olot naar Girona is een prachtige fietsroute die je op een vakantiefiets, mountainbike of zelfs op de racefiets kan fietsen (als je zo nu en dan wat gravel niet erg vindt). Met 59 kilometer lijkt het een flinke tocht, maar na kilometer 12 gaat bijna de hele route vals plat omlaag. Je fietst door een groen vulkanisch berggebied, langs kleine dorpjes én de Gorga de Santa Margarida. Hier kan je een duik nemen in een meertje aan de voet van een spectaculaire waterval.

    Lees verder op Travelwriter.nl

Reserveren