Costa a Costa Pirineos

Reis-informatie:

Data week één: 16 t/m 23 juli 2022

Data week één: 17 t/m 24 september 2022

Doelgroep: voor recreatieve fietsers die willen genieten van de Spaanse Pyreneeën. Een goede conditie is vereist voor 7 etappes in de bergen.

Reis gaat door bij: een minimale groepsgrootte van 8 personen.

Prijs: € 1.350,- (toeslag voor een eenpersoonskamer: € 250,-)

Op basis van volpension, onze professionele begeleider, 7 hotel overnachtingen, tussendoortjes en wielervoeding, een Bianchi Sprint huurfiets. Eventueel is een extra nacht na afloop van de laatste etappe bij te boeken tegen een meerprijs van € 75,-.

De prijs is exclusief drankjes, reisverzekering en je eigen reis tussen Nederland en de Pyreneeën/startplek San Sebastian/Girona).

Accommodatie: Elke nacht verblijven we in hotels op de route. Stuk voor stuk mooie, gezellige en fietsvriendelijke hotels. Het verblijf is op basis van tweepersoonskamers. Tegen een extra betaling van € 250,- kun je ook een eigen kamer reserveren.

Beschrijving:

Voor het eerste jaar gaan we deze gezamenlijke reis van de Spaanse west- naar de oostkust door de Pyreneeën doen speciaal voor diegene die individueel willen aansluiten of in tweetallen of kleine groepjes. Dat is extra leuk aangezien de Vuelta dit jaar in Utrecht start. FietsenInGirona.nl verzorgt het verblijf, alle maaltijden, informatie over de routes, de verzorging tijdens de etappes en het bagage-vervoer. ’s Avonds dineren we met de hele groep in een restaurant.

De Costa a Costa route start in de prachtige Baskische wielergekke stad San Sebastian. Nadat iedereen (op eigen gelegenheid of met ons vanuit Girona) in San Sebastian is aangekomen (vraag ons naar info over de reis) fietsen we in de namiddag een korte proloog om rustig de reis uit de benen te trappen.

De volgende ochtend begint de tocht waarmee je in 7 etappes van west naar oost door de Pyreneeën fietst. Elke dag hebben we mooie en uitdagende routes met een korte en een lange variant door adembenemende landschappen. We starten ‘s ochtends met een uitgebreide briefing over de etappe. ’s Avonds is er tijdens het diner tijd om de verhalen van de dag uit te wisselen.

Route:

Dag 1: Heenreis en een proloog/rondrit in de namiddag. 45 km & 600 hoogtemeters
Dag 2: 1e etappe: San Sebastian – Pamplona. Route A en B :115 km & 2600 hm 
De eerste etappe gaat door Spaans Baskenland. Het is een pittige rit, met twee korte klimmen (Alto de Aritxulegi en Dólmenes Lesaka), één lange (Alto Gorostieta-Gaina) en vooral heuvelachtige wegen door een groen landschap.
Dag 3: 2e etappe: Pamplona – Siresa. Route A:  132 km & 2.500 hm / Route B: 110km & 1.800 hm
Vandaag gaat grotendeels door Navarra. Ook vandaag gaat het op en af door heuvelachtig gebied. De eerste klim heeft de toepasselijke naam Alto de las Coronas. De langste klim van de dag, de Alto del Puerto de Matamachos,  ligt precies op de grens van Aragon en Huesca. Daarna vogt nog een smakelijk (klim)toetje voordat je het hotel bereikt.
Dag 4: 3e etappe: Siresa –Broto. Route A: 133 km & 2.400 hm / Route B: 118km & 1.700 hm
We verlaten de regio Navarra en vervolgen onze weg via Huesca en Aragon. De eerste lange klim is naar het klooster van San Juan de la Peña. Het hoogste punt van de dag is de Collado de Pedralva. 
Dag 5: 4e etappe:  Broto – El Pont de Suert  Route A: 130 km & 3.000 hm / Route B: 112 km & 2.300 hm
Voor het navigeren wordt dit een makkelijke dag. Qua inspanning zeker niet. Drie echte klimmen en een uitsmijter staan je te wachten. Vanuit het vertrek begin je eigenlijk meteen aan de Barranco Las Gloces. De langste van vandaag is de Alto de Bonansa.
1e klim: Barranco Las Gloces 11km 500hm, 2e klim: Fordada del Toscar 10km 400hm, 3e klim 12km 400hm, 4e klim: Alto de Bonansa 15km 510hm
Dag 6: 5e etappe: El Pont de Suert – La Seu d’Urgell. Route A en B: 115 km & 2.442 hm
Vandaag verlaten we Aragon en fietsen Catalonië in. Op het programma staan drie mooie klimmen. De eerste eerste de Port de la Crue de Perves, daarna volgt een schitterende klim naar 1700 met hoogte en de uitsmijter en tevens de langste is de Puerto del Cantó.
Dag 7:La Seu d’Urgell – Ripoll. Route A: 150 km & 2.900 hm /  Route B: 120 km & 2.300 hm 
Vandaag een pittige dag met een lange etappe en veel hoogtemeters. Vier heuse klimmen staan je te wachten. De eerste is de Mirador de la Trava, vervolgens de Coll de Port, daarna de klim bij Serra dels Lladres en voordat je van een warme douche en een hersteldrankje kunt genieten moet je nog afrekenen met de Coll de Merolla. Voor het slapen gaan zal je moe maar voldaan op deze etappe terugkijken.
Dag 8: Ripoll – L’Escala – Girona  Route A: 152 km & 1575 hm / Route B: 133 km & 1.450 hm
De laatste etappe van deze prachtige fietsreis alweer. Opnieuw een lange etappe. Echter: deze gaat voornamelijk bergafwaarts. Wel wacht eerst nog de Coll de Canes op je waarop je je toegenomen klimcapaciteiten kunt tonen. Bij Olot is er nog een kleine klim, de Volca de Croscàt. Daarna vlieg je naar de kust in L’Escala. Daar tik je even de Costa Brava aan en bij goed weer kun je een duik nemen. Tot slot fietsen we naar Girona en zetten we een hele mooi punt achter de reis.

Reserveren

Welke week
16 t/m 23 juli17 t/m 24 september

Extra opties