RUTA VOLCA

Route – Versie 1

 Etappe 1: 44 km & 340 hoogtemeters

Vanuit Girona volg je een vlakke oude treinroute naar de kust. De oude stations op de route zijn omgebouwd tot gezellige restaurants. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 56 km & 420 hoogtemeters

Je fietst vanaf de start langs een aantal kustplaatsen. Daarna klim je via een rustige heuvelrug naar de streek Emporda. Geniet hier van de middeleeuwse dorpjes voordat je via rustige wegen terug naar de kust fietst. Fiets je met kinderen dan kun je de route tot 25 km inkorten. Verblijf: Calella de Palafrugell.

 Etappe 3: 68 km & 410 hoogtemeters

Over kleine, redelijk vlakke en deels onverharde fietspaden ga je dwars door het centrum van het dorp Pals. Omdat het plaatsje op een heuvel ligt, heb je bovenop een mooi uitzicht. Je kijkt over de Emporda, de kust en het kasteel Montgrí. Dit kasteel is als een baken, gelegen op een rots bij L’Escala. Je kunt de route inkorten tot 44 km. Verblijf: L’Escala.

 Etappe 4: 52 km & 140 hoogtemeters

Een volledig vlakke route. Fiets langs gezellige dorpen en door het nationale park Aiguamolls. De finish ligt in de stad van de bekende kunstenaar Salvador Dalí. Eventueel is er een korte versie van 40 km voor deze etappe. Verblijf: Figueres.

 Etappe 5: 51 km & 530 hoogtemeters

De eerste kilometers zijn nog vlak. De tweede helft van de route duik je een groen heuvelgebied in, richting het Olympisch bergmeer van Banyoles. Verblijf: Banyoles.

 Etappe 6: 32 km & 590 hoogtemeters

Een echte klim-etappe. Minder kilometers, maar meer hoogtemeters. Vandaag klim je gestaag vanuit Banyoles naar het vulkanische gebied rond Olot. Als finale wacht een echte klim van 5 km. Verblijf: Olot.

 Etappe 7: 60 km & 200 hoogtemeters

Via een oude treinroute – de Ruta del Carrilet – fiets je in een dalende lijn terug naar Girona. Je start tussen de vulkanen van Olot en ziet landschap steeds veranderen tot aan Girona. Verblijf: Girona.

Route – Versie 2

 Etappe 1: 63 km & 800 hoogtemeters

Via mooie en rustige wegen (verharde wegen) fiets je naar één van de mooiste kustwegen van de Costa Brava. Aan zee moet er flink geklommen worden, maar de uitzichten zijn prachtig. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 69 km & 690 hoogtemeters

In de eerste helft van de route ga je over twee klimmen (4 km en 3 km). Het tweede deel van de etappe is vlakker en voert je langs middeleeuwse dorpen. Verblijf: Calella de Palafrugell.

 Etappe 3: 71 km & 470 hoogtemeters

De route start met een vlak parcours. Vervolgens fiets je door een groene heuvelzone, waarbij je altijd zicht hebt op het kasteel Montgrí voor de kust van L’Escala. Er is ook een langere route van 89 km. Verblijf: L’Escala.

 Etappe 4: 77 km & 310 hoogtemeters

Via een vlakke route fiets je richting de grens met Frankrijk. De finish van deze etappe ligt in de stad van de bekende kunstenaar Dalí. Liefhebbers kunnen ook een klim-etappe kiezen waarbij je door de uitlopers van de Pyreneeën fietst. Verblijf: Figueres.

 Etappe 5: 84 km & 770 hoogtemeters

Via de rivier-route ‘La Muga’ fiets je naar het stuwmeer van Boadella. Vanaf daar zak je af naar het zuiden via een groen heuvelgebied. De dag eindigt bij het het Olympisch bergmeer van Banyoles. Verblijf: Banyoles.

 Etappe 6: 69 km & 1090 hoogtemeters

Een echte klim-etappe. De hele dag fiets je via rustige wegen door een heuvellandschap op weg naar de vulkanen van Olot. Profwielrenners trainen hier als voorbereiding op voorjaarsklassiekers als de Amstel Gold Race. Als finale wacht een echte klim van 5 km. Verblijf: Olot.

 Etappe 7: 60 km & 200 hoogtemeters

Via een oude treinroute – de Ruta del Carrilet – fiets je in een dalende lijn terug naar Girona. Je start tussen de vulkanen van Olot en ziet landschap steeds veranderen tot aan Girona. Verblijf: Girona.

Prijzen per persoon

Luxe Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 1850 € 2000
2 personen en meer € 1150 € 1275
Basic Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 1700 € 1850
2 personen en meer € 1000 € 1150


Hoogseizoen: juli, augustus en feestdagen.

De prijzen zijn inclusief:

– 8 hotelovernachtingen op tweepersoonskamers, inclusief ontbijt
– Transport tussen het vliegveld Girona en het hotel
– Bianchi Trekking huurfiets
– Bagagevervoer van hotel naar hotel
– Route en informatie boek
– Een leen-Garmin (fiets GPS) met de routes
– Een welkom in Girona: bike-fit, uitleg over de route & persoonlijke info

Voor extra opties ga je naar het reservering formulier hieronder.

  • De mooiste kustlijn van Catalonië. Nee, van Spanje zelfs! Die vind je op de 20 kilometer zo tussen Tossa de Mar en Sant Feliú de Guixols. De weg loopt hier over de rotsen, hoog boven de zee. Iedere bocht is er wel weer een uitzichtpunt waar je je kan vergapen aan het spectaculaire uitzicht over zee.

    Lees verder op Travelwriter.nl

Reserveren

Extra opties