Zeven etappes

Route – Versie 1

 Etappe 1: 65 km & 950 hoogtemeters

Vanuit Girona fiets je naar het kustplaatsje Tossa de Mar vanwaar je 20 km lang op de mooiste kustweg van de Costa Brava fietst. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 83 km & 790 hoogtemeters

Je fietst vanaf de start langs een aantal kustplaatsen. Daarna klim je via een rustige heuvelrug naar de streek Emporda. Geniet hier van de Middeleeuwse dorpjes voordat je via rustige wegen terug naar de kust fietst. Eventueel is er een korte optie van 66 km voor deze etappe. Verblijf: L´Escala.

 Etappe 3: 80 km & 700 hoogtemeters

De eerste 60 km gaan over kleine “Spaans vlakke” weggetjes door o.a. de wijngaarden van Empordà en het dorp Peralada, dat het middelpunt van deze wijnstreek is. In de laatste 20 km trek je het gebergte in en ga je via het nationale park Cap de Creus en een 6 km klim. Daarna volgt een 5 km afdaling naar misschien wel het mooiste kustplaatsje van de Costa Brava. Er is ook een korte versie van 62 km. Verblijf: Cadaqués.

 Etappe 4: 96 km & 1.800 hoogtemeters

Vandaag de pittigste dag waar veel geklommen moet worden. Je trekt vandaag via de mooie kustweg over de Pyreneeën. Dit is een bergachtige kustweg waar je constant 1 à 3 km klimt en dan weer 1 à 3 km daalt. Hier krijg je de mooie plaatjes, zoals de foto bovenaan deze pagina. Eenmaal in Frankrijk fiets je aan de Noordkant van de Pyreneeën, onder andere over fietspaden, weer landinwaarts naar het middeleeuwse dorp Céret. Er is ook een korte versie van 76 km. Verblijf: Céret.

 Etappe 5: 62 km & 1.500 hoogtemeters

Vandaag draait de etappe om de Pyreneeën-col d´Ares: 30 km klimmen waarvan de eerste helft veel vals plat is en de tweede helft rond de 7 à 8 %.  Hoe hoger je komt hoe spectaculairder de uitzichten op de Pyreneeën worden. Verblijf: Camprodon (een typisch bergdorpje).

 Etappe 6: 105 km & 1.600 hoogtemeters

Een dagje in de mooie Catalaanse Pyreneeën. Qua profiel is het 30 km afdalen, 15 km klimmen (vals plat) en dan weer 20 km afdalen naar de pre-Pyreneeën. Er is ook een korte optie van 55 km. Verblijf: Olot.

 Etappe 7: 87 km & 630 hoogtemeters

De start is vlak, daarna al glooiend in dalende lijn dwars door het Garrotxa park, een vulkanisch gebied. Toch staan er vandaag ook enkele klimmetjes van 2 – 4 km op het programma. Er is ook een korte route van 60 km. Verblijf: Girona.

Route – Versie 2

 Etappe 1: 100 km & 1.500 hoogtemeters

Vanuit Girona ga je direct de klim Els Angels (11 km) op en na een afdaling langs een heel mooi Middeleeuws dorpje begin je direct aan de twede klim van 6 km. Hierna fiets je naar het kustplaatsje Tossa de Mar vanwaar je 20 km lang op de mooiste kustweg van de Costa Brava fietst. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 100 km & 1.100 hoogtemeters

Je begint de dag met twee kortere klimmen (4 en 3 km) waarna je in de streek Emporda terecht komt. Geniet hier van de Middeleeuwse dorpjes voordat je via rustige wegen terug naar de kust fietst. Verblijf: L´Escala.

 Etappe 3: 110 km & 1.000 hoogtemeters

Vandaag een relatief vlakke etappe langs mooie baaitjes, rustige landweggetjes en twee nationale parken krijg je op het eind toch nog een behoorlijke beklimming van 6 km waarna de afdaling naar het witte vissersdorpje Cadaques begint. Verblijf: Cadaqués.

 Etappe 4: 96 km & 1.800 hoogtemeters

Vandaag trekken we een eerste keer over de Pyreneeën, namelijk via de mooie kustweg over de Pyreneeën. Dit is een bergachtige kustweg waar je constant 1 à 3 km klimt en dan weer 1 à 3 km daalt. Hier krijg je de mooie plaatjes, zoals de foto bovenaan deze pagina. Eenmaal in Frankrijk fiets je aan de Noordkant van de Pyreneeën, onder andere over fietspaden, weer landinwaarts naar het middeleeuwse dorp Céret. Er is ook een langere versie van 124 km. Verblijf: Céret.

 Etappe 5: 100 km & 2.300 hoogtemeters

Vandaag draait de etappe om twee Pyreneeën-cols: Col Xatard (20 km), een mooie opwarmer die niet zo steil is, en col d´Ares (30 km) waarvan de eerste helft veel vals plat heeft en de tweede helft rond de 7 à 8 %.  Hoe hoger je komt hoe spectaculairder de uitzichten op de Pyreneeën worden. Verblijf: Camprodon (een typisch bergdorpje).

 Etappe 6: 105 km & 1.600 hoogtemeters

Op het begin doe je de bekendste Catalaanse Pyreneeën col: Vallter 2000, dit is elk jaar de finish klim in de koninginnenetappe van de ronde van Catalonië, een 13 km lange steile klim. De klim loopt dood en dus daal je aan dezelfde kant weer af, hierna blijf je nog de hele dag in de mooie Catalaanse Pyreneeën, met meer dalen dan klimmen, maar toch ook nog één klim van 15 km vals plat omhoog. Er is ook een langere versie van 140 km. Verblijf: Olot.

 Etappe 7: 114 km & 1.200 hoogtemeters

De start is vlak, daarna glooiend in dalende lijn dwars door het Garrotxa park, een vulkanisch gebied. In de tweede helft van de route krijg je de langste klim van de toer: 25 km, maar veelal tussen de 3% en 6%. Er is ook een lange optie van 135 km. Verblijf: Girona.

Prijzen per persoon

  Laag seizoen Hoog seizoen
1 pers € 1740 € 1940
2 pers € 1070 € 1170
3 pers € 890 € 990
4 pers € 810 € 910
5 pers € 750 € 850
6 pers € 720 € 820

Hoogseizoen: juli, augustus en feestdagen.

De prijzen zijn inclusief:

– 8 hotelovernachtingen, 3-4 sterren hotels
– Ontbijt
– Transport tussen het vliegveld Girona en het hotel
Bianchi Sprint racefiets
– Bagagevervoer van hotel naar hotel
– Route en informatie boek
– Een leen Garmin (fiets GPS) met de routes
– Een welkom in Girona: bike-fit, uitleg over de route & persoonlijke info

Voor extra opties ga je naar het reservering formulier hieronder.

Reserveren

Extra opties