RUTA CAPITÁN

Route – Versie 1

 Etappe 1: 65 km & 950 hoogtemeters

Vanuit Girona fiets je naar het kustplaatsje Tossa de Mar vanwaar je 20 km lang op de mooiste kustweg van de Costa Brava fietst. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 87 km & 790 hoogtemeters

Je fietst vanaf de start langs een aantal kustplaatsen. Daarna klim je via een rustige heuvelrug naar de streek Emporda. Geniet hier van de Middeleeuwse dorpjes voordat je via rustige wegen terug naar de kust fietst. Eventueel is er een korte optie van 68 km voor deze etappe. Verblijf: L´Escala.

 Etappe 3: 80 km & 700 hoogtemeters

De eerste 60 km gaan over kleine “Spaans vlakke” weggetjes door o.a. de wijngaarden van Empordà en het dorp Peralada, dat het middelpunt van deze wijnstreek is. In de laatste 20 km trek je het gebergte in en ga je via het nationale park Cap de Creus en een 6 km klim. Daarna volgt een 5 km afdaling naar misschien wel het mooiste kustplaatsje van de Costa Brava. Er is ook een korte versie van 62 km. Verblijf: Cadaqués.

 Etappe 4: 92 km & 1.600 hoogtemeters

Vandaag een klimdag waar je de Pyreneeën voor de eerste keer oversteekt, dit gaat via de mooie kustweg. Dit is een bergachtige kustweg waar je constant 1 à 3 km klimt en dan weer 1 à 3 km daalt. Hier krijg je de mooie plaatjes, zoals de foto bovenaan deze pagina. Eenmaal in Frankrijk fiets je aan de Noordkant van de Pyreneeën, onder andere over fietspaden, weer landinwaarts naar het middeleeuwse dorp Céret. Er is ook een korte versie van 75 km. Verblijf: Céret.

 Etappe 5: 62 km & 1.800 hoogtemeters

Vandaag draait de etappe om de Pyreneeën-col d´Ares: 30 km klimmen waarvan de eerste helft veel vals plat is en de tweede helft rond de 7 à 8 %.  Hoe hoger je komt hoe spectaculairder de uitzichten op de Pyreneeën worden. Verblijf: Camprodon (een typisch bergdorpje).

 Etappe 6: 105 km & 1.600 hoogtemeters

Een dagje in de Catalaanse Pyreneeën. De eerste helft over smalle (goed onderhouden) bergweggetjes langs de meest typische Catalaanse bergdorpjes. De tweede helft terug op de bredere wegen met weinig verkeer langs Castellfollit (een dorp op een rotspunt) en Banyoles (met het beroemde Olympische bergmeer). Er is ook een korte optie van 55 km. Verblijf: Olot.

 Etappe 7: 87 km & 630 hoogtemeters

De start is vlak, daarna al glooiend in dalende lijn dwars door het Garrotxa park, een vulkanisch gebied. Toch staan er vandaag ook enkele klimmetjes van 2 – 4 km op het programma. Er is ook een korte route van 60 km. Verblijf: Girona.

Route – Versie 2

 Etappe 1: 100 km & 1.500 hoogtemeters

Vanuit Girona ga je direct de klim Els Angels (11 km) op en na een afdaling langs een heel mooi Middeleeuws dorpje begin je direct aan de twede klim van 6 km. Hierna fiets je naar het kustplaatsje Tossa de Mar vanwaar je 20 km lang op de mooiste kustweg van de Costa Brava fietst. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 100 km & 1.100 hoogtemeters

Je begint de dag met twee kortere klimmen (4 en 3 km) waarna je in de streek Emporda terecht komt. Geniet hier van de Middeleeuwse dorpjes voordat je via rustige wegen terug naar de kust fietst. Verblijf: L´Escala.

 Etappe 3: 110 km & 1.000 hoogtemeters

Vandaag een relatief vlakke etappe langs mooie baaitjes, rustige landweggetjes en twee nationale parken krijg je op het eind toch nog een behoorlijke beklimming van 6 km waarna de afdaling naar het witte vissersdorpje Cadaques begint. Verblijf: Cadaqués.

 Etappe 4: 96 km & 1.800 hoogtemeters

Vandaag trekken we een eerste keer over de Pyreneeën, namelijk via de mooie kustweg over de Pyreneeën. Dit is een bergachtige kustweg waar je constant 1 à 3 km klimt en dan weer 1 à 3 km daalt. Hier krijg je de mooie plaatjes, zoals de foto bovenaan deze pagina. Eenmaal in Frankrijk fiets je aan de Noordkant van de Pyreneeën, onder andere over fietspaden, weer landinwaarts naar het middeleeuwse dorp Céret. Er is ook een langere versie van 123 km. Verblijf: Céret.

 Etappe 5: 100 km & 2.600 hoogtemeters

Vandaag draait de etappe om twee Pyreneeën-cols: Col Xatard (20 km klimmen), een mooie opwarmer die niet zo steil is, en col d´Ares (30 km klimmen) waarvan de eerste helft veel vals plat heeft en de tweede helft rond de 7 à 8 %.  Hoe hoger je komt hoe spectaculairder de uitzichten op de Pyreneeën worden. Voor de echte fanatiekelingen is er een lange versie van 109 km en 3.100 hm (!) waarbij je de eerste col overslaat en daarvoor in de plaats, aan het eind van de etappe, de zwaarste/ bekendste col van de Catalaanse Pyreneeën mee pakt: Vallter 2000. Verblijf: Camprodon (een typisch bergdorpje).

 Etappe 6: 105 km & 1.600 hoogtemeters

Een dagje in de Catalaanse Pyreneeën. De eerste helft over smalle (goed onderhouden) bergweggetjes langs de meest typische Catalaanse bergdorpjes. De tweede helft terug op de bredere wegen met weinig verkeer langs Castellfollit (een dorp op een rotspunt) en Banyoles (met het beroemde Olympische bergmeer). Er is ook een langere versie van 140 km met steile bergweggetjes voor de ervaren wielrenner. Verblijf: Olot.

 Etappe 7: 114 km & 1.200 hoogtemeters

De eerste helft van de etappe is vooral vlak en dalen en in de tweede helft krijg je nog één keer een mooie klim van 25 km. Niet steil (veelal tussen 3-6%), maar wel mooi langs een rivier en mooie bossen. De afdaling is er ook één om van te genieten. Er is ook een lange optie van 155 km. Verblijf: Girona.

Prijzen per persoon

Luxe Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 1950 € 2100
2 personen en meer € 1200 € 1275
Basic Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 1800 € 1950
2 personen en meer € 1100 € 1175

Hoogseizoen: juli, augustus en feestdagen.

De prijzen zijn inclusief:

– 8 hotelovernachtingen op tweepersoonskamers, inclusief ontbijt
– Transport tussen het vliegveld Girona en het hotel
Bianchi Sprint racefiets
– Bagagevervoer van hotel naar hotel
– Route en informatie boek
– Een leen Garmin (fiets GPS) met de routes
– Een welkom in Girona: bike-fit, uitleg over de route & persoonlijke info

Voor extra opties ga je naar het reservering formulier hieronder.

Reserveren

Extra opties