RUTA DALI

Route – Versie 1

 Etappe 1: 44 km & 340 hoogtemeters

Vanuit Girona volg je een vlakke oude treinroute naar de kust. De oude stations op de route zijn omgebouwd tot gezellige restaurants. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 56 km & 420 hoogtemeters

Je fietst als start langs een aantal kustplaatsen. Daarna klim je via een rustige heuvelrug naar de streek Emporda. Geniet hier van de middeleeuwse dorpjes voordat je via rustige wegen terug naar de kust fietst. Fiets je met kinderen, dan kun je de route tot 25 km inkorten. Verblijf: Calella de Palafrugell.

 Etappe 3: 68 km & 410 hoogtemeters

Over kleine, redelijk vlakke en deels onverharde fietspaden ga je dwars door het centrum van het dorp Pals. Omdat het plaatsje op een heuvel ligt, heb je bovenop een mooi uitzicht. Je kijkt over de Emporda, de kust en het kasteel Montgrí. Dit kasteel is als een baken, gelegen op een rots bij L’Escala. Je kunt de route inkorten tot 44 km. Verblijf: L’Escala.

 Etappe 4: 52 km & 140 hoogtemeters

Een volledig vlakke route. Je fietst langs gezellige dorpen en door het nationale park Aiguamolls. De finish is ligt in de stad van de bekende kunstenaar Salvador Dalí. Eventueel is er een korte versie van 40 km voor deze etappe. Verblijf: Figueres.

 Etappe 5: 66 km & 240 hoogtemeters

Terug naar Girona. De eerste helft van de etappe is vlak. Het tweede gedeelte van de rit is heuvelachtig. Je kunt de route inkorten naar 41 km. Verblijf: Girona.

Route – Versie 2

 Etappe 1: 63 km & 800 hoogtemeters

Via mooie en rustige wegen (verharde wegen) fiets je naar één van de mooiste kustwegen van de Costa Brava. Aan zee moet er flink geklommen worden, maar de uitzichten zijn prachtig. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 69 km & 690 hoogtemeters

In de eerste helft van de route ga je over twee klimmen (4 km en 3 km). Het tweede deel van de etappe is vlakker en voert je langs middeleeuwse dorpen. Verblijf: Calella de Palafrugell.

 Etappe 3: 71 km & 470 hoogtemeters

De route start met een vlak parcours. Vervolgens fiets je door een groene heuvelzone, waarbij je altijd zicht hebt op het kasteel Montgrí voor de kust van L’Escala. Er is ook een langere route van 93 km. Verblijf: L’Escala.

 Etappe 4: 77 km & 310 hoogtemeters

Via een vlakke route fiets je richting de grens met Frankrijk. De finish van deze etappe ligt in de stad van de bekende kunstenaar Dalí. Voor de liefhebbers kun je ook een klim-etappe kiezen waarbij je over de uitlopers van de Pyreneeën gaat. Verblijf: Figueres.

 Etappe 5: 73 km & 620 hoogtemeters

Terug naar Girona. Een heuvelachtige route brengt je naar het Olympische meer van Banyoles (in de zomer kun je hier zwemmen) voordat je aan het laatste gedeelte van deze etappe begint. Verblijf: Girona.

Prijzen per persoon*

Luxe Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 1400 € 1600
2 personen en meer € 900 € 1000
Basic Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 1250 € 1400
2 personen en meer € 800 € 900


Hoogseizoen: juli, augustus en feestdagen.

De prijzen zijn inclusief:

– 6 hotel overnachtingen op tweepersoonskamers, inclusief ontbijt
– Transport tussen het vliegveld Girona en het hotel
– Bianchi Trekking huurfiets
– Bagage-vervoer van hotel naar hotel
– Route en informatie boek
– Een leen-Garmin (fiets GPS) met de routes
– Een welkom in Girona: bike-fit, uitleg over de route & persoonlijke info

Voor extra opties ga je naar het reservering formulier hieronder.

  • Ik ga in het Teatre-Museu Dalí op zoek naar de wereldberoemde surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. En ik fiets door het prachtige landschap van Figueres naar Girona.

    Lees verder op Travelwriter.nl

Reserveren

Extra opties