RUTA PELOTÓN

Route – Versie 1

 Etappe 1: 65 km & 950 hoogtemeters

Vanuit Girona fiets je naar het kustplaatsje Tossa de Mar, waarna je 20 km lang op de mooiste kustweg van de Costa Brava fietst. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 87 km & 790 hoogtemeters

Je fietst vanaf de start langs een aantal kustplaatsen. Daarna klim je via een rustige heuvelrug naar de streek Empordà. Geniet hier van de middeleeuwse dorpjes voordat je via rustige wegen terug naar de kust fietst. Eventueel is er een korte versie van 68 km voor deze etappe. Verblijf: L´Escala.

 Etappe 3: 78 km & 900 hoogtemeters

Terwijl de eerste helft van de route “Spaans vlak” is over leuke kleine weggetjes, is de tweede helft flink bergachtig met twee flinke beklimmingen (8 km en 5 km) maar daarbij horen ook twee waanzinnig mooie afdalingen waarbij het lijkt dat je zo de zee in gaat fietsen. De route kan eventueel  worden ingekort tot 62 km. Verblijf: Cadaqués.

 Etappe 4: 109 km & 1.600 hoogtemeters

Vanuit het hotel begin je direct aan een klim van 5 km dwars door het nationale park Cap de Creus, waarna een spectaculaire afdaling naar Roses volgt. Hierna fiets je o.a. langs het Olympisch bergmeer van Banyoles en mooie dorp Santa Pau in de groene heuvels. Verblijf: Olot.

 Etappe 5: 87 km & 630 hoogtemeters

De start is vlak, daarna ga je al glooiend in dalende lijn dwars door het Garrotxa park, een vulkanisch gebied. Maar toch ook vandaag enkele klimmetjes van 2 – 4 km. Er is ook een korte route van 60 km. Verblijf: Girona.

Route – Versie 2

 Etappe 1: 100 km & 1.500 hoogtemeters

Vanuit Girona ga je direct de klim Els Angels (11 km) op en na een afdaling langs een heel mooi middeleeuws dorpje begin je direct aan de tweede klim van 6 km. Hierna fiets je naar het kustplaatsje Tossa de Mar, waarna je 20 km lang op de mooiste kustweg van de Costa Brava fietst. Verblijf: Sant Feliu de Guixols.

 Etappe 2: 100 km & 1.100 hoogtemeters

Je begint de dag met twee korte klimmen (4 en 3 km) waarna je in de streek Empordà terecht komt. Geniet hier van de middeleeuwse dorpjes voordat je via rustige wegen terug naar de kust fietst. Verblijf: L´Escala.

 Etappe 3: 105 km & 800 hoogtemeters

Vandaag een overwegend vlakke etappe langs mooie baaitjes, rustige landweggetjes en twee nationale parken. Op het einde krijg je toch nog een behoorlijke beklimming van 6 km, gevolgd door de afdaling naar het witte vissersdorpje Cadaqués. Verblijf: Cadaqués.

 Etappe 4: 140 km & 2.400 hoogtemeters

Vanuit het hotel begin je direct aan een klim van 5 km dwars door het nationale park Cap de Creus en na een korte afdaling naar Port de la Selva begin je aan een pittige 6 km klim naar het klooster Sant Pere de Rodes. Hierna ga je via de heuvels naar het indrukwekkende stuwmeer Boadella, vervolgens ga je via het Olympisch meer van Banyoles naar het stadje Olot in de pre-Pyreneeën. Verblijf: Olot.

 Etappe 5: 114 km & 1.200 hoogtemeters

De start is vlak, daarna  ga je al glooiend in dalende lijn dwars door het Garrotxa park, een vulkanisch gebied. In de tweede helft van de route krijg je de langste klim van de toer: 25 km, maar veelal tussen de 3% en 6%. Er is ook een lange versie van 155 km. Verblijf: Girona.

Prijzen per persoon

Luxe Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 1450 € 1600
2 personen en meer € 900 € 1000
Basic Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 1250 € 1400
2 personen en meer € 800 € 900

Hoogseizoen: juli, augustus en feestdagen.

De prijzen zijn inclusief:

– 6 hotelovernachtingen op tweepersoonskamers, inclusief ontbijt
– Transport tussen het vliegveld Girona en het hotel
Bianchi Sprint racefiets
– Bagagevervoer van hotel naar hotel
– Route en informatie boek
– Een leen-Garmin (fiets GPS) met de routes
– Een welkom in Girona: bike-fit, uitleg over de route & persoonlijke info

Voor extra opties ga je naar het reservering formulier hieronder.

Reserveren

Extra opties