RUTA VELOCISTA

Route – Versie 1

 Etappe 1: 76 km & 650 hoogtemeters

Via de bossen Les Gavarres krijg je twee vriendelijke klimmen waar de profs ook veel trainen, waarna je uitkomt bij de kust en van daar het laatste stukje langs de kustlijn fietst. Er is ook een korte optie van 61 km. Verblijf: Calella de Palafrugell.

 Etappe 2: 96 km & 1.000 hoogtemeters

De eerste 65 km zijn vlak en fiets je van het ene mooie middeleeuwse dorp naar het volgende. In de laatste 30 km heb je twee beklimmingen in het Nationale park Cap de Creus, de eerste van 8 km en de tweede van 5 km met twee keer een waanzinnig mooie afdaling. Verblijf: Cadaqués.

 Etappe 3: 81 km & 800 hoogtemeters

Omdat Cadaqués aan een baai van het meest oostelijke stukje Pyreneeën ligt, begin je vanuit het hotel direct aan een klim van 5 km. Eenmaal boven gekomen krijg je, na enkele kilometers op hoogte, een spectaculaire afdaling naar Roses. Vervolgens ga je via het trainingsgebied van de profs, waar ze zich voorbereiden op de voorjaarsklassiekers (= een soort Ardenne/ Limburg achtig parcours), terug naar Girona. Verblijf: Girona.

Route – Versie 2

 Etappe 1: 116 km & 1.700 hoogtemeters

Vanuit Girona fiets je direct de bossen van Les Gavarres in waar je twee beklimmingen doet van 11 en 6 km. Vervolgens beland je, na een beklimming van 8 km die al wat steiler is, aan de kust, waar je via een mooie kustlijn naar het Noorden fietst. Verblijf: Calella de Palafrugell.

 Etappe 2: 114 km & 1.200 hoogtemeters

Het grootste deel van deze etappe bestaat uit “Spaans vlak” of korte heuvels in de streek Emporda. Je  fietst regelmatig door mooie middeleeuws dorpjes. Helemaal op het eind krijg je dan toch nog een 6 km klim en na een spectaculaire afdaling kom je aan bij het volgende verblijf. Verblijf: Cadaqués.

 Etappe 3: 140 km & 2.400 hoogtemeters

Vanuit het hotel begin je direct aan een klim van 5 km dwars door het nationale park Cap de Creus en na een korte afdaling naar Port de la Selva begin je aan een steile/pittige 6 km klim naar het klooster Sant Pere de Rodes. Vervolgens ga je via het trainingsgebied van de profs, waar ze zich voorbereiden op de voorjaarsklassiekers (= een soort Ardennen/Limburg-achtig parcours), en het Olympische meer van Banyoles terug naar Girona. Er is ook een lange optie van 135 km. Verblijf: Girona.

Prijzen per persoon

Luxe Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 1000 € 1100
2 personen en meer € 650 € 700
Basic Hotels Laag seizoen Hoog seizoen
1 persoon (solo reizend) € 800 € 925
2 personen en meer € 575 € 650

Hoogseizoen: juli, augustus en feestdagen.

De prijzen zijn inclusief:

– 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
– Transport tussen het vliegveld Girona en het hotel
Bianchi Sprint racefiets
– Bagagevervoer van hotel naar hotel
– Route en informatie boek
– Een leen-Garmin (fiets GPS) met de routes
– Een welkom in Girona: bike-fit, uitleg over de route & persoonlijke info

Voor extra opties ga je naar het reservering formulier hieronder.

Reserveren

Extra opties